Είμαστε δίπλα σου για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεσαι
Είμαστε δίπλα σου για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεσαι

Είμαστε δίπλα σου για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεσαι

Ενδιαφέρεσαι για φορτιστή Chargespot powered by Protergia;

Επικοινώνησε μαζί μας στα 18311, 2103448500 ή στο 
chargespot@protergia.gr

Για τεχνική υποστήριξη στείλε μας στο chargespot@protergia.gr

Έλα στο κοντινότερό σου Protergia κατάστημα σε όλη την Ελλάδα

Μπες στο website της Protergia

Οδηγίες φόρτισης για τους σταθμούς Chargespot

1. Κατεβάζεις την εφαρμογή Chargespot powered by Protergia στο κινητό σου (Android / iOS) και επιλέγεις το σημείο φόρτισης που θέλεις από τον χάρτη στην επιλογή «Φορτιστές (Public)» του μενού.
2. Συνδέεις το ένα άκρο του καλωδίου στην πρίζα του φορτιστή και το άλλο στην υποδοχή του αυτοκινήτου σου.
3. Επιλέγεις τον φορτιστή από τον χάρτη στην εφαρμογή. Σημαντικό! Βεβαιώσου ότι ο αναγνωριστικός κωδικός, που εμφανίζεται στην εφαρμογή, είναι ο ίδιος με αυτόν που σημειώνεται πάνω από την πρίζα του φορτιστή.
4. Μέσω της εφαρμογής επιλέγεις το σημείο "Έναρξη φόρτισης". Εναλλακτικά, πλησιάζεις την RFID κάρτα σου στον φορτιστή. Η φόρτιση ξεκινά μόλις αλλάξει το χρώμα της led λυχνίας σε μπλε.
5. Για να ολοκληρώσεις τη φόρτιση, επιλέγεις το σημείο «Ολοκλήρωση φόρτισης». Εναλλακτικά, πλησιάζεις ξανά την RFID κάρτα σου.
6. Τέλος, αποσυνδέεις το καλώδιο βγάζοντάς το πρώτα από την υποδοχή του αυτοκινήτου.

Γενικές ερωτήσεις

Με την εφαρμογή Chargespot powered by Protergia μπορείς να εντοπίζεις τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης και να φορτίζεις το αυτοκίνητό σου εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Επίσης, μέσα από τη δημιουργία του προσωπικού σου προφίλ μπορείς να βλέπεις λεπτομέρειες της τρέχουσας φόρτισης, να έχεις το ιστορικό των φορτίσεων σου, να προσθέτεις φορτιστές στα αγαπημένα για να τους βρίσκεις εύκολα καθώς και άλλα μοναδικά προνόμια.

Η εφαρμογή Chargespot powered by Protergia αναπτύσσεται συνεχώς αποκτώντας νέες δυνατότητες έτσι ώστε η εμπειρία φόρτισης να γίνεται ακόμα καλύτερη! Επομένως, είναι σημαντικό να έχεις ενεργές τις αυτόματες ενημερώσεις, για να έχεις πάντα την τελευταία έκδοση διαθέσιμη.

Κατέβασε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το Chargespot powered by Protergia για iOS από το App Store και για Android από το Play Store.

Σε περίπτωση που επιθυμείς να αποκτήσεις φορτιστή για οικιακή χρήση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας εδώ.

Λογαριασμός χρήστη και πληρωμές

Μπορείς να συνδεθείς στην εφαρμογή εφόσον εγγραφείς και χρησιμοποιήσεις τον κωδικό σύνδεσης που θα ορίσεις. Στην περίπτωση που ξεχάσεις τον κωδικό, μπορείς ανά πάσα στιγμή να τον επαναφέρεις από την αρχική οθόνη σύνδεσης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή από τα stores για iOS ή Android ανάλογα με τη συσκευή σου και να συμπληρώσεις τη φόρμα εγγραφής στο Chargespot powered by Protergia!

Μετά την εγγραφή, χρειάζεται να γίνει η πιστοποίηση της καταχωρημένης διεύθυνσής του email σου για την επαλήθευση του λογαριασμού σου.

Η υπηρεσία Chargespot powered by Protergia θα σου στείλει αυτόματα ένα σύνδεσμο στο email σου και θα πρέπει να κάνεις κλικ εκεί για να συνεχίσεις. Η ενεργοποίηση μέσω του συνδέσμου θα πρέπει να γίνεται εντός επτά (7) ημερών, αλλιώς ο λογαριασμός θα απενεργοποιείται αυτόματα και θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών μας για να ενεργοποιήσεις ξανά τον λογαριασμό σου.

Μην ανησυχείς μπορείς ανά πάσα στιγμή να επαναφέρεις τον κωδικό πρόσβασής σου από την αρχική οθόνη σύνδεσης της εφαρμογής. Αφού συμπληρώσεις το email σου θα σου αποσταλούν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σου. Εάν το email δεν φτάσει μέσα σε λίγα λεπτά, παρακαλούμε έλεγξε το φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Εάν αντιμετωπίσεις προβλήματα με την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, επικοινώνησε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Αν και είναι αρκετά σπάνιο, είναι πιθανό η τιμή της φόρτισης να υπολογίζεται λανθασμένα. Αυτό συνήθως οφείλεται σε ορισμένα ανακριβή δεδομένα που λαμβάνονται από το σημείο φόρτισης εξαιτίας δυσλειτουργίας. Εάν αντιμετωπίσεις μια τέτοια περίσταση και χρεωθείς εσφαλμένα, παρακαλούμε να επικοινωνήσεις με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας, ώστε να σε βοηθήσουμε άμεσα με την καλύτερη δυνατή λύση.

Μπορείς να βρίσκεις το ιστορικό των φορτίσεών σου στην εφαρμογή Chargespot powered by Protergia, ανοίγοντας το μενού «Ιστορικό» μέσα από το προφίλ σου.

Για την επιτυχή φόρτιση, η εφαρμογή Chargespot powered by Protergia χρησιμοποιεί συνδυασμό των ακόλουθων 2 μεθόδων. Έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις χρήματα στο «Υπόλοιπό» σου, μέσα από τα διαθέσιμα πακέτα ανανέωσης υπολοίπου, εφόσον πρώτα έχεις εισάγει μια έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Όλες οι φορτίσεις χρεώνονται από αυτό το υπόλοιπο λογαριασμού εφόσον επαρκεί για την αξία της φόρτισης, ενώ σε περίπτωση που δεν επαρκεί το υπόλοιπό σου, θα χρεωθεί η κάρτα σου για το ποσό που εκκρεμεί πλέον του υπολοίπου. Για την έναρξη της φόρτισης, θα δεσμευτεί από την κάρτα σου το ποσό των €10, το οποίο θα αποδεσμευτεί ακέραιο μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης και εφόσον το υπόλοιπό σου επαρκεί. Σε περίπτωση που δεν επαρκεί το υπόλοιπό σου, η χρέωση θα πραγματοποιηθεί στην κάρτα που έχεις εισάγει στην εφαρμογή.

Συνδέσου με τα στοιχεία του λογαριασμού σου και στην αρχική σελίδα θα δεις ένα κουμπί για την προσθήκη υπολοίπου. Εκεί μπορείς να επιλέξεις το επιθυμητό ποσό το οποίο μεταφέρεται από την κάρτα πληρωμής του Chargespot powered by Protergia λογαριασμό σου.

Η ενημέρωση των στοιχείων της κάρτας πληρωμής σου γίνεται από την εφαρμογή για κινητά.

Συνδέσου στην εφαρμογή και πήγαινε στους Τρόπους Πληρωμής. Εάν δεν έχεις προσθέσει κάρτα πληρωμής, κάνεις κλικ στο “Προσθήκη κάρτας πληρωμής” για να κάνεις την προσθήκη. Στην περίπτωση που έχεις ήδη προσθέσει μια κάρτα πληρωμής, μπορείς να επιλέξεις να προσθέσεις και δεύτερη κάρτα. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να επιλέγεις ποια κάρτα θα χρησιμοποιείται για την πληρωμή της φόρτισης.

Στην περίπτωση που θέλεις να ακυρώσεις τον λογαριασμό σου άμεσα, μπορείς να το κάνεις επιλέγοντας από το προφίλ σου το πεδίο «Κατάργηση λογαριασμού». Προτού προχωρήσεις στην κατάργηση του λογαριασμού σου, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει υπόλοιπο στην εφαρμογή.

Με την εγγραφή σου στην εφαρμογή Chargespot powered by Protergia, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις εντελώς δωρεάν μία RFID κάρτα, με την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε φορτιστή Chargespot χωρίς να ανοίξεις την εφαρμογή!

Η κάρτα διαθέτει αναγνώριση RFID (radio frequency identification), πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη ταυτοποίηση σου σε κάθε σταθμό φόρτισης.

Αφού έχεις εγγραφεί στην εφαρμογή Chargespot powered by Protergia, μπορείς να λάβεις δωρεάν RFID κάρτα με τα στοιχεία του λογαριασμού σου. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών μας.

*Οι αποστολές RFID καρτών πραγματοποιούνται εντός Ελλάδας.

Η RFID κάρτα σου θα παραδοθεί στη διεύθυνση αποστολής που έχεις δηλώσει εντός 10 ημερών από το αίτημά σου. Μέχρι να λάβεις την κάρτα σου, μπορείς να χρησιμοποιείς την εφαρμογή Chargespot powered by Protergia για να ξεκινήσεις μια φόρτιση.

Οι κωδικοί σου στέλνονται αμέσως μετά την εγγραφή. Μόλις λάβεις την RFID κάρτα, είναι ήδη συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σου και έτοιμη για χρήση.

Από την εφαρμογή Chargespot powered by Protergia, μπαίνεις στον λογαριασμό σου και έπειτα επιλέγεις την ενότητα «Προφίλ», στη συνέχεια πηγαίνεις στην επιλογή «RFID Κάρτες» και στην επιλογή «Προσθήκη RFID Κάρτας» και ακολουθείς τις οδηγίες.

Φόρτιση

Η υπηρεσία φόρτισης Chargespot powered by Protergia μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Απλώς συνδέεις το αυτοκίνητο σου και η φόρτιση ξεκινά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε φορτιστή εμφανίζεται στην εφαρμογή Chargespot powered by Protergia.

Οι πληροφορίες τιμολόγησης των σημείων φόρτισης είναι πάντα διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής Chargespot powered by Protergia για κάθε τοποθεσία. Η τιμή που εμφανίζεται τη στιγμή της έναρξης της φόρτισης, είναι η τιμή που θα ορίσει το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης φόρτισης, όσο αυτή και αν διαρκέσει. Επομένως, ακόμη και αν η τιμή αλλάξει κατά τη διάρκεια της φόρτισης, το κόστος φόρτισης θα οριστεί βάσει της αρχικής τιμής.

Έχε υπόψιν, ότι οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν εάν χρησιμοποιείς την εφάπαξ (μη εγγεγραμμένος χρήστης) επιλογή πληρωμής. Οι τιμές εμφανίζονται σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η φόρτιση.

Εάν διαπιστώσεις ότι ο φορτιστής έχει υποστεί οποιαδήποτε φθορά παρακαλούμε επικοινώνησε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας μέσω τηλεφώνου (18311).

Η λεπτομερής αναφορά σου θα μας βοηθήσει πολύ ώστε να ειδοποιήσουμε άμεσα και σωστά το τοπικό προσωπικό συντήρησης.

Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πιθανώς δεν μπορεί να ξεκινήσει μια φόρτιση. Θα θέλαμε να βεβαιωθείς ότι έχεις ελέγξει τα παρακάτω πριν επικοινωνήσεις μαζί μας:

 1. Σιγουρέψου ότι το καλώδιο είναι σωστά συνδεδεμένο τόσο στο σταθμό φόρτισης όσο και στο αυτοκίνητο σου. Μερικές φορές η αφαίρεση και η επανασύνδεση του επιλύει το πρόβλημα.
 2. Εάν χρησιμοποιείς RFID κάρτα, βεβαιώσου ότι την τοποθετείς στο σωστό σημείο (σύμβολο RFID). Επανάλαβε την τοποθέτηση της κάρτας μερικές φορές.
 3. Εάν χρησιμοποιείς την εφαρμογή Chargespot powered by Protergia, κλείσε την εφαρμογή και ξεκίνα ξανά τη διαδικασία φόρτισης.
 4. Έλεγξε το χρηματικό υπόλοιπο του λογαριασμού σου στην εφαρμογή Chargespot powered by Protergia ή το υπόλοιπο της κάρτας σου.
 5. Ορισμένοι φορτιστές προορίζονται μόνο για ιδιωτική χρήση και απαιτούν ξεχωριστή άδεια από τον κάτοχο του σημείου φόρτισης. Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να έχεις πρόσβαση σε έναν τέτοιο φορτιστή, επικοινώνησε με τον κάτοχο ή τον διαχειριστή του φορτιστή. Συνήθως ο φορτιστής διαχειρίζεται από την εταιρεία/κατάστημα όπου είναι τοποθετημένος.
 6. Κάποιοι φορτιστές ενδέχεται να είναι προσωρινά εκτός σύνδεσης εξαιτίας συντήρησης. Δοκίμασε ξανά αργότερα μόλις ο φορτιστής επανέλθει σε λειτουργία.

Σε σπάνιες περιπτώσεις το καλώδιο φόρτισης μπορεί να κολλήσει στην υποδοχή του φορτιστή. Αυτό συμβαίνει λόγω δυσλειτουργίας του φορτιστή ή εξαιτίας της λήξης του χρονικού ορίου σύνδεσης. Εάν αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, μείνε ψύχραιμος και δοκίμασε να διακόψεις τη φόρτιση μέσω της εφαρμογής Chargespot powered by Protergia ή της RFID κάρτας. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, προσπάθησε με απαλές κινήσεις να απελευθερώσεις το καλώδιο από το αυτοκίνητο σου. Στον πίνακα ελέγχου πολλών οχημάτων υπάρχει η επιλογή χειροκίνητης απασφάλισης του καλωδίου σε περίπτωση που έχει κλειδώσει. Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν επιλύει το πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας μέσω τηλεφώνου (18311), ή μέσω chat.

Κατά τη φόρτιση, το αυτοκίνητο και ο φορτιστής βρίσκονται σε συνεχή σύνδεση μεταξύ τους σχετικά με το πόση ισχύ μπορεί να μεταδοθεί στο αυτοκίνητο. Η ταχύτητα της φόρτισης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σε πολλές περιπτώσεις η μέγιστη ισχύς του φορτιστή δεν επιτυγχάνεται συνεχόμενα.

Οι ακόλουθοι παράγοντες επηρεάζουν την ισχύ φόρτισης:

 1. Κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου.
 2. Ενσωματωμένος φορτιστής του αυτοκινήτου.
 3. Καλώδιο φόρτισης που χρησιμοποιείται.
 4. Ισορροπία φορτίου της τοποθεσίας που βρίσκεται ο φορτιστής.
 5. Θερμοκρασία.

Όταν η μπαταρία του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου είναι πλήρως φορτισμένη, η παροχή ρεύματος διακόπτεται αυτόματα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά στην μπαταρία.

Οι θέσεις στάθμευσης των σταθμών Chargespot powered by Protergia αφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν τον φορτιστή.

Schuko: Προορίζεται για χρήση μικρών συσκευών και είναι κατάλληλο για προσωρινή φόρτιση οχημάτων. Δεν συνιστάται για μακροχρόνια χρήση. Η ισχύς φόρτισης με την πρίζα Schuko είναι πολύ περιορισμένη.

Type2: Είναι ένα πρότυπο της Ε.Ε. στη φόρτιση οχημάτων και το πιο κοινό βύσμα που χρησιμοποιείται σήμερα. Το Type2 χρησιμοποιείται για φόρτιση AC και χρησιμοποιείται πιο συχνά σε περιπτώσεις όπου το αυτοκίνητό σου είναι σταθμευμένο για μερικές ώρες, όπως όταν επισκέπτεσαι εμπορικά κέντρα, χώρους εργασίας ή κτίρια κατοικιών. Οι ταχύτητες φόρτισης μέσω Type2 είναι πολύ υψηλότερες από ότι σε σύγκριση με τη συνηθισμένη πρίζα τοίχου σου, αλλά καθορίζονται κυρίως από το ίδιο το όχημα.

Το CCS: είναι ένα Ευρωπαϊκό πρότυπο για γρήγορη φόρτιση. Το βύσμα CCS παρέχει ισχύ ως συνεχές ρεύμα (DC) που σημαίνει ότι η ισχύς φόρτισης είναι σημαντικά υψηλότερη. Τα βύσματα CCS βρίσκονται συνήθως σε αυτοκινητόδρομους όπου η στάση φόρτισης διατηρείται στο ελάχιστο.

Το CHAdeMO: είναι Ιαπωνικό πρότυπο για γρήγορη φόρτιση. Συνήθως οι γρήγοροι φορτιστές είναι εξοπλισμένοι με βύσματα CHAdeMO και CCS για μέγιστη συμβατότητα.

Το AC είναι εναλλασσόμενο ρεύμα και το DC συνεχές ρεύμα. Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων αποθηκεύουν ενέργεια σε μορφή DC.

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας μέσω του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης μόνο σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο σημείο φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι οι πελάτες που χρειάζονται άμεση βοήθεια μπορούν να την λάβουν όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Το Τηλέφωνο Επικοινωνίας είναι το: 18311

Παρακάτω μπορείς να δεις οδηγίες επίλυσης για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα:

1. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις τη φόρτιση;

Εάν είσαι σίγουρος ότι έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιείς έναν σταθμό φόρτισης (έγκυρα στοιχεία πελάτη, διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο), παρακαλούμε έλεγξε την καλωδιακή σύνδεση ή περίμενε για λίγο και προσπάθησε ξανά. Αυτό βοηθά στις περισσότερες περιπτώσεις και δίνει στον φορτιστή νέα εντολή να επικοινωνήσει με την πλατφόρμα μας.

2. Δεν μπορείς να σταματήσεις τη φόρτιση;

Όπως και παραπάνω, προτείνουμε να επαναλάβεις ξανά τη διαδικασία.

Δοκίμασε να τερματίσεις τη φόρτιση με την RFID κάρτα σου και από την εφαρμογή Chargespot powered by Protergia.

3. Δεν μπορείς να απελευθερώσεις το καλώδιο;

Έχεις πάντα τη δυνατότητα να απελευθερώσεις το καλώδιο από το αυτοκίνητο. Ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, υπάρχει ένα κουμπί απελευθέρωσης ή ένα κουμπί ανοίγματος της υποδοχής φόρτισης. Επίσης, ανοίγοντας και κλείνοντας το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου το καλώδιο απελευθερώνεται, και έτσι απελευθερώνεται συχνά το καλώδιο και από τη πλευρά του φορτιστή. Εάν το καλώδιο σου ανήκει και εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο στο φορτιστή, παρακαλούμε επικοινώνησε με το τηλεφωνικό μας κέντρο.